Si ta bëni audiencën nga komunitetet e margjinalizuara të ndihet i mirëpritur në kanalin tuaj në YouTube?

Si ta bëni audiencën nga komunitetet e margjinalizuara të ndihet i mirëpritur në kanalin tuaj në YouTube?

A e dini se shikueshmëria e YouTube në SHBA pritet të rritet 210 milion në 2022? Ky është një numër i madh!

Është e vërtetë që grupmosha 18 deri në 25 vjeç përbën bazën më të madhe të vizitorëve të platformës video, me 81 për qind. Për më tepër, meshkujt që shikojnë në YouTube përbëjnë 62 përqind, ndërsa shikuesit femra përbëjnë përkatësisht 38 përqind të vizitorëve të tij (Burim).

Megjithatë, ka një tjetër klikë shikuesish për të cilët nuk flitet shumë në shoqërinë kryesore - komunitetet e margjinalizuara. Dhe me mend çfarë? Ju mund t'i synoni ato përmes kanalit tuaj në YouTube dhe të vendosni një shenjë për veten tuaj. Le të mësojmë më shumë rreth këtyre shikuesve në këtë artikull.

Shërbimi i vlerësimit të kanalit YouTube
Keni nevojë për një ekspert të YouTube për të përfunduar një vlerësim të thelluar të kanalit tuaj në YouTube dhe për t'ju siguruar një plan veprimi?

Pra, kush i përbën komunitetet e margjinalizuara?

Komunitetet e margjinalizuara përfshijnë ata njerëz që janë sistematikisht të përjashtuar nga jeta kryesore sociale, arsimore, ekonomike dhe/ose kulturore. Historia thotë se margjinalizimi është një fenomen që mund të ndodhë në çdo shoqëri për shkak të marrëdhënieve të pabarabarta të pushtetit që ekzistojnë midis grupeve të ndryshme shoqërore. Këtu janë disa njerëz që përbëjnë komunitete të margjinalizuara, madje edhe në shoqëri kryesisht të zhvilluara si dhe në zhvillim:

 • LGBTQIA +
 • Pakicat racore/fetare
 • Njerëz me ngjyrë të zezë, kafe, indigjene dhe (të tjerë) me ngjyrë (BBIPOC)
 • Të moshuarit
 • Njerëzit me aftësi të kufizuara, inteligjencë nën mesataren dhe dëmtime njohëse
 • Njerëzit me probleme psikologjike, shpërfytyrime dhe rekorde kriminale

Lista nuk është e kufizuar në shembujt e lartpërmendur. Është pranuar gjerësisht se njerëzit nga komunitetet e margjinalizuara nuk janë në gjendje të jenë pjesë e ëndrrës kryesore. Përpjekjet në shkallë të gjerë kanë qenë pjesë e evolucionit global për të shpërndarë kufijtë metaforikë dhe për të integruar komunitetet e margjinalizuara në ekzistencën e zakonshme shoqërore. Pranimi i veçantisë dhe cilësive të qenësishme të njerëzve nga komunitetet e margjinalizuara sigurisht që mund t'u japë atyre një ndjenjë përkatësie, veçanërisht në epokën aktuale të mediave dixhitale.

Si mund të bëjë YouTube një ndryshim në jetën e komuniteteve të margjinalizuara?

Historitë e panumërta të suksesit dhe baza e madhe e përdoruesve të YouTube flasin shumë për aftësinë e platformës për të angazhuar audiencën dhe për të ndryshuar mënyrën se si njerëzit konsumojnë përmbajtjen në internet. Kur bëhet fjalë për angazhimin e njerëzve nga komunitetet e margjinalizuara, këtu janë disa këshilla që duhet t'ju ndihmojnë:

Fuqizimi i komuniteteve të margjinalizuara

Nëse keni një kanal në YouTube, mund të luani rolin tuaj në fuqizimin e komuniteteve të margjinalizuara duke krijuar përmbajtje që rrotullohet rreth problemeve me të cilat përballen ato. LGBTQIA+, BBIPOC, të moshuarit dhe personat me aftësi të kufizuara shpesh mendojnë se zëri i tyre nuk ka rëndësi. Ashtu si komunitetet kryesore, komunitetet e margjinalizuara dëshirojnë përfitime që mund të transformojnë jetën e tyre në një mënyrë pozitive. Mund të jetë nëpërmjet edukimit më të mirë, mundësive për punë, kujdesit fizik dhe emocional, ose ndonjë kauzë tjetër të shtyrë nga shoqëria. Ata sigurisht duan të përmirësojnë standardin e tyre të jetesës dhe të udhëheqin një mënyrë jetese të kënaqshme. Trajtimi i barabartë është gjithçka që ata duan, dhe kanali juaj në YouTube mund t'u ofrojë pikërisht këtë.

Të qenit relevant dhe gjithëpërfshirës

Një mënyrë për të tërhequr dhe mbajtur shikues nga komunitetet e margjinalizuara është krijimi i një kanali në YouTube që u flet atyre. Si një tregtar në YouTube, duhet t'i keni gishtat në pulsin e tyre për të kuptuar më mirë pikat e tyre të dhimbjes. Merrni, për shembull, të moshuarit e vendit. Qind 58 nga vizitorët e YouTube janë mbi 56 vjeç. Pse të mos gjeni përmbajtje që plotëson një nevojë ose zgjidh një problem të tyre? E njëjta gjë vlen edhe për krijimin e përmbajtjes për LGBTQIA+, BBIPOC dhe personat me aftësi të kufizuara. Qëllimi këtu është krijimi i përmbajtjes relevante dhe gjithëpërfshirëse që u jep komuniteteve të margjinalizuara një ndjenjë përkatësie, ngrohtësie dhe dashurie. Ekziston një problem i keqinformimit në mesin e komuniteteve të margjinalizuara. Nëse kanali juaj mund ta zgjidhë këtë problem, atëherë asgjë si ai.

Duke pasur një dizajn kanali të aksesueshëm

Së fundi, përveç krijimit të përmbajtjes gjithëpërfshirëse, duhet të jeni gjithashtu të aksesueshëm për komunitetet e margjinalizuara. Një dizajn i aksesueshëm i kanalit ruan nevojat e njerëzve me çdo paaftësi. Ju mund ta shikoni një kanal të tillë si një rampë ose një prerje bordi për një përdorues të karriges me rrota. Kjo disi ua lehtëson jetën njerëzve me aftësi të kufizuara. Një mënyrë për të krijuar një dizajn kanali të aksesueshëm është duke përdorur titrat dhe titrat e mbyllura të videove. Mund të ndihmojë shikuesit me vështirësi në dëgjim dhe të shurdhër. Integrimi i këtyre veçorive në kanalin tuaj në YouTube mund të tërheqë njerëz që mund të kenë nevojë për informacionin që po ndani.

Nëse dëshironi abonentë falas në YouTube, pëlqime falas në YouTube dhe komente falas në YouTube, mund të përdorni veglën tonë të softuerit, YTpals. Çojeni kanalin tuaj në YouTube në nivelin tjetër me YTpals.

Si ta bëni audiencën nga komunitetet e margjinalizuara të ndihet i mirëpritur në kanalin tuaj në YouTube? nga Shkrimtarët YTpals,

Gjithashtu në YTpals

A do të ndihmojë formati i ri i reklamimit audio të YouTube markave në lojën e tyre?

A do të ndihmojë formati i ri i reklamimit audio të YouTube markave në lojën e tyre?

Sipërmarrja e YouTube në reklamat audio Ashtu si video, reklamat audio po bëhen gjithashtu diçka e rëndësishme në botën e sotme të marketingut. YouTube, platforma shkuese për njerëzit që të transmetojnë video të çdo gjëje nën diell, tani është

0 Comments
app eksitues në një telefon

3 mënyra për të rritur pajtimtarët dhe shikimet e YouTube duke përdorur Twitter - Çfarë të dini

Me më shumë se 321 milion përdorues aktivë në vetë platformën, Twitter është rritur në një numër befasues vetëm gjatë viteve të fundit. Ndërsa çdo cicërimë mund të kufizohet vetëm në 280 karaktere më së shumti,

0 Comments
Si të zhvilloni një seancë tërheqëse AMA në YouTube?

Çfarë markash B2B duhet të bëjnë në YouTube tani?

2020 mund të mos jetë e favorshme për ekonominë globale. Zemërimi i pandemisë COVID-19 u ndie në të gjithë globin, veçanërisht nga bizneset, të cilave iu desh të hiqnin grilat pas urdhrave të qëndrimit në shtëpi.

0 Comments
Merrni një akses në trajnimin falas për videot

Kurs trajnimi falas:

Marketingu në YouTube dhe SEO për të marrë 1 milion shikime

Ndani këtë postim në blog për të marrë qasje falas në 9 orë trajnim me video nga një ekspert i YouTube.

Shërbimi i vlerësimit të kanalit YouTube
Keni nevojë për një ekspert të YouTube për të përfunduar një vlerësim të thelluar të kanalit tuaj në YouTube dhe për t'ju siguruar një plan veprimi?

Ne ofrojmë më shumë Shërbime të marketingut në YouTube

Shërbime
Çmimi $
$ 30

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
en English
X
Dikush në blerë
më parë