A do të ndihmojë formati i ri i reklamimit audio të YouTube markave në lojën e tyre?

A do të ndihmojë formati i ri i reklamimit audio të YouTube markave në lojën e tyre?

Sipërmarrja e YouTube në reklamat audio

Ashtu si video, reklamimi audio po bëhet gjithashtu një gjë e rëndësishme në botën e sotme të marketingut. YouTube, platforma më e mirë për njerëzit për të transmetuar video të çdo gjëje nën diell, tani po shtyn në domen. Me këtë, gjigandi i videove po synon njerëzit që përdorin YouTube për të dëgjuar muzikë ndërsa punojnë ose bëjnë aktivitete të tjera.

Kjo është një lëvizje që e vendos YouTube në konkurrencë të drejtpërdrejtë me Spotify, platforma popullore e transmetimit të muzikës që ofron shërbime falas reklamash. Ky i fundit aktualisht po punon me marka të njohura për të nxitur të ardhurat nga angazhimi dhe reklamat në një kohë kur rritja e abonentëve premium po pengon.

Me këtë sipërmarrje, YouTube kërkon të shfrytëzojë kapacitetin e saj si një platformë audio-streaming duke hapur ato që ai i quan, "formacione muzikore dinamike". Kjo mund të shikohet nga audiencat si një video muzikore ose të dëgjohet si muzikë në sfond. Këto formacione shfaqin disa zhanre të famshëm, të tilla si latinishtja, hip-hopi, K-popi dhe Top 100-et. Ka këngë muzikore që i përshtaten gjendjeve të ndryshme të dëgjuesve ose plotësojnë interesat e tyre, për shembull, palestër.

YouTube tashmë ka lëvizur testimin e tij nga alfa në fazën beta, duke futur reklama audio 15 sekondëshe në listat e saj të muzikës. Testet e formatit të ri treguan një rritje të ndjeshme të ndërgjegjësimit midis markave që morën pjesë. Shutterfly, për shembull, pa një rritje të konsiderueshme të reklamave prej 14 përqind dhe një rritje të favorizimit prej 2 përqind midis audiencës së saj duke përdorur reklamat e reja audio në YouTube.

Blerësit e mediave që janë në Google Ads, si dhe platformat Display & Video 360, mund të blejnë reklama audio mbi bazën e kostos për mijë në ankandet programatike. Për më tepër, ata mund të kenë të njëjtat opsione shënjestrimi si ato gjatë drejtimit të fushatave video në YouTube. Ndërsa njerëzit janë bllokuar brenda për shkak të pandemisë COVID-19 dhe po kërkojnë gjithnjë e më shumë argëtim dixhital, reklamat audio të YouTube kapën në mënyrë të përsosur këtë sjellje të konsumatorit.

Çfarë pret YouTube nga formati i saj i reklamës audio?

YouTube vlerëson se formati i tij i ri i reklamave do të rrisë të ardhurat nga reklamat e markave, falë koleksionit masiv të muzikës streaming. Aktualisht, ka 70 milion këngë muzikore më shumë, shfaqje të drejtpërdrejta, remikse, kopertina muzikore dhe përmbajtje të tjera argëtuese.

Të ardhurat nga reklamat e Google u rritën me 9.8 për qind në 37.1 miliardë dollarë në tremujorin e tretë nga një vit më parë ndërsa disa tregtarë të markave rifilluan shpenzimet e tyre për reklama dixhitale për të synuar dhe tërhequr konsumatorët që kaluan shumicën e kohës në internet gjatë pandemisë COVID-19. Rritja e reklamave të kompanisë në pronësi të Alphabet përfshiu një fitim prej 32 përqind në 5 miliardë dollarë për YouTube dhe me një rritje prej 6.5 përqind në 26.3 miliardë dollarë në të ardhurat nga reklamat e kërkimit.

Theksi i YouTube në rritjen e të ardhurave nga reklamat nga përmbajtja muzikore përfiton partnerët dhe artistët e saj të rekordeve. Të ardhurat nga pajtimet për këta artistë janë jashtëzakonisht të rëndësishme dhe kompanitë muzikore tani kanë filluar të njohin mundësinë e jashtëzakonshme të reklamimit. YouTube është i sigurt në lidhje me shkallën e përdorimit, duke thënë se më shumë se 2 miliardë shikues shikojnë të paktën një video muzikore çdo muaj, dhe mbi 50 përqind e atyre konsumojnë 10 minuta përmbajtje muzikore çdo ditë.

Nuk ka dyshim në faktin se videoja është ende kategoria më e madhe për gjigantin e transmetimit të videove. Rreth 85 për qind e konsumit të muzikës në YouTube është me video duke luajtur në pajisjen e njerëzve. Sidoqoftë, 15 për qind e mbetur paraqet një mundësi të mirë për tregtarët e markave për të eksploruar reklama audio. Komponenti vizual i reklamave audio të YouTube është zakonisht një imazh i palëvizshëm ose një animacion i thjeshtë - diçka që i ngjan reklamave video në YouTube, por ato përfshijnë një lidhje të klikueshme në faqen e internetit të kompanisë.

përfundim

Reklamat audio mund ta lejojnë YouTube të ruajë vrullin e rritjes. Artistët e muzikës dhe label-et mund të përdorin reklamat audio të platformës për të fituar më shumë para, të cilat në fund të fundit mund të ofrojnë mundësi për ndarjen e të ardhurave ofruesve të përmbajtjes.

A do të ndihmojë formati i ri i reklamimit audio të YouTube markave në lojën e tyre? nga Shkrimtarët YTpals,

Gjithashtu në YTpals

Këshilla për të bërë dhurata fantastike në YouTube për të tërhequr një audiencë besnike

Këshilla për të bërë dhurata fantastike në YouTube për të tërhequr një audiencë besnike

Në kohët e sotme, tërheqja e një auditori besnik në YouTube dhe mbajtja e tij kërkon shumë përpjekje. Edhe pasi të keni vendosur gjithçka që keni, mund t'ju duhet të prisni një kohë të gjatë për pajtimtarin tuaj…

0 Comments
Pse Krijuesit e Videove në YouTube po kthehen në Podcast?

Pse Krijuesit e Videove në YouTube po kthehen në Podcast?

A e dini se sipas një studimi nga Universiteti i Florida-s, YouTube është mënyra më e njohur për të dëgjuar podcast? Po, e lexove mirë. 43% e dëgjuesve mujorë të podcastit vazhduan

0 Comments
Këto këshilla do t'ju ndihmojnë të forconi kanalin dhe përmbajtjen tuaj në YouTube

Këto këshilla do t'ju ndihmojnë të forconi kanalin dhe përmbajtjen tuaj në YouTube

Me YouTube që bëhet motori i dytë më i madh i kërkimit - vetëm një pikë e ndrojtur nga kompania e saj mëmë Google - tregtarët e markave kanë gjetur një mënyrë të re për të eksploruar ndarjen e videos dhe marketingun e videos. Marka nga pothuajse çdo vend nën

0 Comments
Merrni një akses në trajnimin falas për videot

Kurs trajnimi falas:

Marketingu në YouTube dhe SEO për të marrë 1 milion shikime

Ndani këtë postim në blog për të marrë qasje falas në 9 orë trajnim me video nga një ekspert i YouTube.

Shërbimi i vlerësimit të kanalit YouTube
Keni nevojë për një ekspert të YouTube për të përfunduar një vlerësim të thelluar të kanalit tuaj në YouTube dhe për t'ju siguruar një plan veprimi?

Ne ofrojmë më shumë Shërbime të marketingut në YouTube

Shërbime
Çmimi $
$ 30

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
en English
X
Dikush në blerë
më parë