Çfarë është një skemë e mirë ngjyrash për kanalin tuaj në YouTube?

Hapat e marketingut në YouTube për të ndërmarrë në 2021

Megjithëse mund të duket si një vendim i parëndësishëm në fillim, vendosja për një skemë të mirë ngjyrash për kanalin tuaj në YouTube është thelbësor për të siguruar suksesin tuaj në platformë. Dihet se ngjyrat ndikojnë thellësisht në emocionet e njerëzve. Ky fakt është vërtetuar nga shumë njerëz Studimet gjithashtu. Syri i njeriut është i aftë të dallojë 10 milionë ngjyra, dhe secila familje ngjyrash nxjerr një lloj të ndryshëm modeli të sjelljes tek një person. Duke dizajnuar estetikën tuaj të YouTube në mënyrën e duhur, ju mund t'i inkurajoni njerëzit të angazhohen me kanalin tuaj.

Në këtë artikull, ne do t'ju ofrojmë një udhëzues për zgjedhjen e ngjyrave të duhura për kanalin tuaj në YouTube, i cili do të ndihmojë në drejtimin e emocioneve të shikuesve në drejtimin e duhur.

Shërbimi i vlerësimit të kanalit YouTube
Keni nevojë për një ekspert të YouTube për të përfunduar një vlerësim të thelluar të kanalit tuaj në YouTube dhe për t'ju siguruar një plan veprimi?

Kuptimi i psikologjisë së ngjyrave

Duhet të ketë pasur raste kur do të kishit klikuar në një video ose kanal në YouTube thjesht për një arsye - një gamë tërheqëse ngjyrash. Kjo sjellje njerëzore mund të shpjegohet përmes psikologji ngjyrash. Fakti i çështjes është se çdo ngjyrë ka një frekuencë, gjatësi vale dhe spektër ekskluziv. Çdo ngjyrë ka një efekt të ndryshëm në mendimet, disponimin dhe sjelljet e njerëzve. Këtu është një përmbledhje e efektit të ngjyrave të ndryshme -

 1. Red: Kjo ngjyrë dihet se ngjall emocione të forta. Ndihmon në krijimin e ndjenjës së urgjencës dhe rritjen e ritmit të zemrës. Mund të ndihmojë gjithashtu në nxitjen e oreksit, gjë që e bën atë një opsion të shkëlqyeshëm për videot e lidhura me ushqimin.
 2. Yellow: Kjo ngjyrë nënkupton ngrohtësinë, gëzimin dhe qartësinë dhe dihet se stimulon proceset mendore. E verdha gjithashtu mund të ndihmojë në inkurajimin e komunikimit.
 3. Blue: Blu është një ngjyrë jo invazive që përfaqëson qetësinë dhe qetësinë. Ndihmon në krijimin e një ndjenje besimi dhe sigurie në një markë pasi kjo ngjyrë perceptohet si një konstante në jetën e njeriut.
 4. Portokalli: Kjo ngjyrë tregon ngrohtësi dhe gjithashtu pasqyron entuziazëm dhe eksitim. Është i lidhur ngushtë me kreativitetin dhe mund të përdoret për të paraqitur imazhin e një marke të gëzuar, të sigurt dhe miqësore.
 5. Vjollcë: Ngjyra vjollcë përfaqëson mbretërinë, mençurinë dhe suksesin dhe mund të përdoret për të paraqitur imazhin e një marke imagjinative dhe krijuese.

Zgjedhja e skemës së ngjyrave për kanalin tuaj në YouTube

Tani që keni një kuptim bazë të psikologjisë së ngjyrave, ne do të kalojmë në procesin e zgjedhjes së skemës së ngjyrave të kanalit tuaj në YouTube. Këtu është një metodë hap pas hapi për të bërë të njëjtën gjë -

 1. Mendoni për personalitetin që dëshironi të portretizoni përmes kanalit tuaj dhe për çfarë bëhet fjalë. Vendosni për disa fjalë kyçe që e përshkruajnë më mirë atë.
 2. Kërkoni ato fjalë kyçe në imazhet e Google ose Pinterest dhe shikoni imazhet që lidhen me ato fjalë kyçe. Ruani disa imazhe për secilën nga fjalët kyçe.
 3. Krijoni një tabelë humori duke kombinuar të gjitha imazhet që keni ruajtur. Ju mund të përdorni Canva ose ndonjë redaktues tjetër për këtë qëllim.
 4. Përdorni tabelën e humorit për të zgjedhur disa nga ngjyrat tuaja të preferuara. Mendoni se cilat ngjyra do të shkojnë më mirë me temën e kanalit tuaj.
 5. Ju mund të zgjidhni një përzierje ngjyrash të ftohta dhe të ngrohta për skemën tuaj të ngjyrave, gjë që do të ndihmojë në shfaqjen e markës së kanalit tuaj. Ngushtoni të paktën 3 deri në 4 ngjyra.
 6. Nga lista e zgjedhur e ngjyrave, ju duhet të vendosni për ngjyrat tuaja të veprimit, ngjyrat bazë dhe ngjyrat e tokëzimit. Ngjyra bazë duhet të jetë përfaqësuese e personalitetit dominues të kanalit tuaj në YouTube. Ngjyrat e veprimit, nga ana tjetër, duhet të jenë ato që e bëjnë kanalin tuaj të popit. Në mënyrë ideale dëshironi të krijoni një kontrast të fortë midis ngjyrave të veprimit dhe atyre bazë. Gjëja e fundit që duhet të bëni është të zgjidhni ngjyrat e tokëzimit, të cilat kanë për qëllim të balancojnë ngjyrat tuaja bazë dhe ato të veprimit. Mund të jenë të buta ose të errëta, në varësi të ngjyrave të tjera që keni zgjedhur.

Pasi të keni zgjedhur skemën tuaj të ngjyrave, mund të luani me ta për të parë se si përshtaten me temën e kanalit tuaj. Ju gjithashtu mund të eksperimentoni me shkronjat dhe sfondet për të dalluar markën e kanalit tuaj. Me skemën e duhur të ngjyrave, do të jeni në gjendje të regjistroni një numër të mirë shikimesh në YouTube brenda një kohe të shkurtër.

përfundim

Me këtë, ne kemi mbuluar gjithçka që duhet të dini rreth zgjedhjes së një skeme të mirë ngjyrash për kanalin tuaj në YouTube. Këshillat dhe strategjitë e lartpërmendura do t'ju ndihmojnë të kufizoni ngjyrat që përfaqësojnë më së miri kanalin tuaj, gjë që sigurisht do të çojë në një angazhim më të mirë të audiencës. Nëse po kërkoni mënyra të tjera për të nxitur rritjen e kanalit tuaj në YouTube, atëherë YTpals.com është këtu për ju. Ne ofrojmë një sërë shërbimesh si pëlqime falas në YouTube dhe shikime falas në YouTube, të cilat mund të ndihmojnë në rritjen organike të kanalit tuaj. Ne, në YTPals, ofrojmë gjithashtu një garanci 100% të sigurisë me të gjitha shërbimet tona. Nëse jeni të interesuar për ndonjë nga shërbimet tona premium të YouTube, mund të na kontaktoni sot!

Çfarë është një skemë e mirë ngjyrash për kanalin tuaj në YouTube? nga Shkrimtarët YTpals,

Gjithashtu në YTpals

A do të ndihmojë formati i ri i reklamimit audio të YouTube markave në lojën e tyre?

A do të ndihmojë formati i ri i reklamimit audio të YouTube markave në lojën e tyre?

Sipërmarrja e YouTube në reklamat audio Ashtu si video, reklamat audio po bëhen gjithashtu diçka e rëndësishme në botën e sotme të marketingut. YouTube, platforma shkuese për njerëzit që të transmetojnë video të çdo gjëje nën diell, tani është

0 Comments

3 Llojet e përmbajtjes video të YouTube që do të sjellë rezultatet - tofarë duhet të dini

Pavarësisht nga sa i ri apo i mirë-vendosur mund të jetë kanali juaj, nuk mund të mohohet fakti që ka disa lloje të videove në YouTube që mund t'i japin përmbajtjes tuaj një nxitje aq të nevojshme në sytë e

0 Comments

Si të renditni videot tuaja në YouTube?

YouTube është një mjet i fuqishëm marketingu për të cilin ka nevojë çdo biznes. Isshtë një platformë që është ideale për të tregtuar një biznes. Shumë biznese kanë një llogari në YouTube ku postohen video, por video marketing është

0 Comments
Merrni një akses në trajnimin falas për videot

Kurs trajnimi falas:

Marketingu në YouTube dhe SEO për të marrë 1 milion shikime

Ndani këtë postim në blog për të marrë qasje falas në 9 orë trajnim me video nga një ekspert i YouTube.

Shërbimi i vlerësimit të kanalit YouTube
Keni nevojë për një ekspert të YouTube për të përfunduar një vlerësim të thelluar të kanalit tuaj në YouTube dhe për t'ju siguruar një plan veprimi?

Ne ofrojmë më shumë Shërbime të marketingut në YouTube

Shërbime
Çmimi $
$ 30

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
Shërbime
Çmimi $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
en English
X
Dikush në blerë
më parë