Совети за креирање на најпривлечни списоци за видео-реклами на YouTube

Совети за креирање на најпривлечни списоци за видео-реклами на YouTube

Јутјуб, глобалната социјална платформа за споделување видео, прима содржина вредна стотици минути секоја секунда. Конкуренцијата е тешка и многу творци се прашуваат како можат да спречат нивната содржина да не се изгуби и да остане неоткриена меѓу огромниот прилив на видеа. Поради ова, дури и оригиналната содржина со добар квалитет понекогаш не рефлектира во износот ако заслужуваат прегледи и допаѓања.

Сепак, постои начин да се заобиколи овој проблем. Создавањето плејлисти на YouTube е популарен метод за стекнување прегледи и покана на поголема публика како потенцијална Претплатници на YouTube. Walkе ве прошетаме низ ситната ситница на оваа одлика, зошто е важна и како можете да ја користите во целост.

Што е плејлиста на видеа на YouTube?

Како музичка плејлиста, видео-плејлистата на ЈуТјуб е збирка видеа што имаат слична тематика и се поврзани едни со други. Скоро секој корисник на платформата создава плејлисти за видео за лична употреба или јавно да ги споделува. Освен нивниот опсег и придобивки од растот на каналот, за кои ќе разговараме наскоро, списоците за репродукција се многу корисни за организирање на омилената содржина.

Зошто се важни

Ако барате раст и рангирање повисоко на пребарувачот, плејлистите ќе ви се најдат. Тоа е затоа што плејлистите на YouTube значително го зголемуваат времето на гледање на корисникот со автоматско репродукција на поврзани видеа или видеа што се слични на претходното.

Плејлистите ги прават корисниците да зачувуваат видеа што им се допаѓаат, осигурувајќи дека тие постојано се враќаат на вашата содржина. Ако им понудите добро изработена плејлиста, тие може да ја зачуваат целата листа на песни. Плејлистите имаат добри шанси да се прикажат на врвот во резултатите од пребарувањето, можете да ги користите за да ги насочите гледачите кон вашиот канал и тие додаваат вредност на каналот на YouTube.

Како да направите плејлиста на YouTube

За да направите плејлиста, кликнете на логото „Зачувај“ под видеото. Можете да го додадете видеото во постоечка плејлиста или 'Креирај нова плејлиста' за истото. Ако го изберете второто, именувајте ја плејлистата и кликнете на „Креирај“. Како дел од вашата маркетинг стратегија, важно е вашите плејлисти да бидат „јавни“.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Совети за ангажирање плејлисти

Кога правите плејлиста, постојат некои правила што можат да ја направат или расипат нејзината корисност, во зависност од тоа дали се следат. Овие совети ќе се покажат корисни кога креирате плејлиста на YouTube.

Редовно оптимизирајте ги вашите плејлисти
Трендовите на YouTube постојано се менуваат. Бидете сигурни дека вашите плејлисти не се даваат во сообраќајот. За да го направите тоа - додадете клучни зборови, нови видеа и чувајте ги најгледаните видеа на врвот.

Сортирајте ги видеата според нивните ниши

Добра плејлиста вклучува видеа што се поврзани и обично се во ист жанр. Ако некој гледач гледа еден вид содржина, постои голема шанса да претпочита следното видео да биде слично. Затоа е важно да ги сортирате тематските видеа соодветно.

Додадете списоци за репродукција во почетната страница на вашиот канал

Додавањето списоци за репродукција на страницата на вашиот канал му дава професионална привлечност. Тоа покажува дека сте се потрудиле да им дадете обилна содржина на вашите гледачи. Тие, исто така, ја спречуваат вашата почетна страница да изгледа благо.

Следете ја аналитиката

Аналитиката на YouTube игра голема улога во одредувањето на ефикасноста на вашите списоци за репродукција. Може да направите промени или соодветно да ги оптимизирате вашите списоци за репродукција.

Поврзете ги видеата со списоците за репродукција

Креаторите можат да ги поврзуваат сродните видеа на крајот од секое видео. Наместо да поврзете едно видео, можете да ја додадете врската до слична тематска плејлиста. Ова е сигурен начин на зголемување на времето на гледање и задржување на прегледите.

YouTube е огромен со преполн визуелна содржина. Она што го правите за да се издвоите, ќе направи разлика во тоа колку вашиот канал работи. Можете да го направите ова само кога добро ја користите секоја од функциите што ги нуди платформата и плејлистите се една од многуте предвидени опции.

Совети за креирање на најпривлечни списоци за видео-реклами на YouTube од писателите на YTpals,

Исто така на YTpals

Како да го промовирате вашиот Подкаст на YouTube?

Како да го промовирате вашиот Подкаст на YouTube?

Постојат многу различни видови на содржина што брендот може да ги создаде за да се промовира во дигиталниот простор. Сепак, има нешто во врска со подкастот што предизвикува да добие огромна влечење во последно време.

0 Коментари
Топ 5 начини да ги натерате гледачите да коментираат на вашите видеа на YouTube

Топ 5 начини да ги натерате гледачите да коментираат на вашите видеа на YouTube

Креаторите на содржини на YouTube работат на нивната стратегија за оптимизација за да ги здружат своите конкуренти и да го подобрат нивното рангирање на YouTube. При рангирањето на видеата, алгоритмот на YouTube го зема предвид и ангажманот на гледачите. Има некои важни индикатори кои…

0 Коментари
Премин од безбедност на бренд до соодветност на бренд на YouTube

Премин од безбедност на бренд до соодветност на бренд на YouTube

Безбедност на брендот на YouTube Нема сомнение во фактот дека YouTube е најпопуларната платформа за видео-стриминг што сегашната генерација ја има во свои раце. Со оглед на зголемената популарност на платформата во сопственост на Google, огласувачите

0 Коментари
Добијте пристап до бесплатна видео обука

Курс за бесплатна обука:

Маркетинг и оптимизација за YouTube за да добиете 1 милион прегледи

Споделете ја оваа објава на блогот за да добиете бесплатен пристап до 9-часовна видео обука од експерт на YouTube.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Сервис
Цена $
$ 30

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред