Совети за планирање на распоредот за објавување на YouTube

Како да се обратите за рекламирање на горната инка на YouTube?

YouTube се појави како профитабилен медиум за објавување и заработка на плејада содржини. Креаторите на содржини ја прифатија платформата за социјалните медиуми како моќно средство за комуникација. Водењето канал на YouTube, сепак, не е скудна задача. YouTubers мора редовно да произведуваат содржини за да привлечат и задржат претплатници и да останат релевантни. Систематизирањето на процесот на објавување содржини станува императив.

Услуга за евалуација на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Распоред на објавување

За силна стратегија за содржини на YouTube, од вас се бара да одредите распоред за објавување. Корисниците на YouTube бараат редовна содржина, така што придржувањето до распоредот ќе доведе до поголем сообраќај кон вашиот канал. Твојот слободен Претплатници на YouTube очекувајте вредност за времето што го инвестираат во вашиот канал. Со сите средства, можете купете претплатници на YouTube и да го зајакнете вашиот канал, но исто така мора да работите напорно за да ги задржите вашите органски претплатници. Недоследноста ќе ги разочара вашите претплатници и ќе ги натера да изгубат интерес.

Одреди ја фреквенцијата

Колку е почесто и поконзистентно вашето објавување, толку е поголем бројот на бесплатни лајкови и прегледи на YouTube. Имајте на ум, вие исто така можете купете лајкови на YouTube од YTpals.com. Како и да е, треба да имате јасна идеја за тоа колку често сакате да објавувате содржина и да се занимавате со вашата публика. Откако ќе се одлучите за фреквенцијата на прикачување, пристигнете во одредени денови кои се најпогодни за објавување на нова содржина врз основа на вашите преференции и погодности. Треба да ја земете предвид и удобноста на гледачот. На пример, корисниците може да бидат поактивни за време на викендите и државните празници.

Одлучете го најдоброто време

Препорачливо е да го поправите најсоодветниот(и) временски период(и) за објавување на вашите видеа. Најдоброто време може да зависи од вашата погодност или од аналитиката на YouTube. Проценете ги максималните часови на гледање врз основа на вашата целна публика. Погрижете се да ја објавите вашата содржина неколку часа пред предвиденото време за да може YouTube да ги индексира вашите поставувања и да ги пополни резултатите од пребарувањето.

Комуницирајте со вашата публика

Известете ги вашите гледачи за вашиот распоред за објавување преку полето за опис под секое видео или повторете го вашиот распоред во секое видео. Користете YouTube Live за подобро да се вклучите со вашата публика и да го проширите вашиот досег.

Ажурирајте го вашиот календар со содржина

Креирајте и ажурирајте го вашиот календар со содржина користејќи планер или шаблон. Запишете ги сите важни датуми и настани што сакате да ги насочите во вашиот календар и планирајте ја вашата содржина однапред. Ако сакате да креирате видео за Денот на жената, мора да го означите датумот во вашиот календар и да одлучите за најсоодветната содржина.

Изберете ја содржината за поставување

Излезете со теми од интерес за вашата целна публика. Бидејќи имате намера да креирате редовни содржини, за снимањето на YouTube ќе биде потребен опсег на теми и поттеми. Може да користите метрика на YouTube за да откриете кои видеа ги користат повеќе гледачи. Може да контактирате и со вашите претплатници и да спроведете анкети за да одлучите што сакаат да гледаат повеќето луѓе. Колку е поголемо времето на гледање, толку побрзо ќе можете да го монетизирате вашиот канал. Ви препорачуваме да купите прегледи на YouTube и купете часови за гледање на YouTube за да започнете ако не можете да генерирате бесплатни прегледи на YouTube.

Закажете ги вашите објави

Направете ги вашите видеа на YouTube добро однапред и закажете ги за одреден датум и време. Пред-поставете ги видеата и спречете какви било пропусти. Пред-поставувањето ви овозможува да работите систематски, овозможувајќи ви да ги објавувате вашите објави во најоптимално време и да останете без стрес. Закажувањето на вашите видеа ќе ви заштеди време и ќе ви овозможи да се фокусирате на создавање нова содржина за идни прикачувања.

Промовирајте ги вашите претстојни видеа

Вашиот календар со содржини мора да содржи и план за промовирање на содржината што предлагате да ја прикачите во иднина. Можете да бидете креативни и да давате вербални описи или кратки фрагменти од вашите претстојни видеа преку вашите видеа на YouTube. Може да користите и други платформи за социјални медиуми, како што се Instagram и Twitter за да ги промовирате вашите претстојни видеа на YouTube.

Планирањето на распоредот за објавување на YouTube е значаен чекор кон развојот на вашиот канал на YouTube. Ако сè уште не сте сигурни како да соберете повеќе лајкови и претплатници на YouTube, компаниите како што е YTpals можат да ви помогнат. Тие имаат експертиза да ве едуцираат и да помогнат во зајакнувањето на вашиот ангажман на YouTube. Плус, преку нив, можете да купите лајкови на YouTube, па дури и купи акции на YouTube исто така. Овие ќе ви помогнат да го зголемите вашиот ранг на алгоритмот на YouTube. Ако ти купи коментари на YouTube, ќе ја зголеми доверливоста на вашето видео.

Совети за планирање на распоредот за објавување на YouTube од писателите на YTpals,

Исто така на YTpals

Зошто секој малопродажен бизнис бара присуство на YouTube во 2021 година?

Зошто секој малопродажен бизнис бара присуство на YouTube во 2021 година?

Без оглед за каков бизнис работите, би можеле да имате корист од присуството на YouTube во современо време. Beе бидете будала да не ги искористите моќта на видео маркетингот за вашиот бренд преку

0 Коментари
Зошто создавачите на видеа на YouTube се свртуваат кон поткасти?

Зошто креаторите на видеа на YouTube се свртуваат кон објавите?

Дали знаевте според студија на Универзитетот во Флорида, ЈуТјуб е најпопуларниот начин за слушање подкасти? Да, добро прочитавте. 43% од месечните слушатели на објавите продолжија

0 Коментари
Вашето видео да стане вирално: 4 клучни правила што треба да ги следите

Вашето видео да стане вирусно: 4 клучни правила што треба да ги следите

Кога креаторот на содржина или бренд започнува со видео маркетинг, тие имаат заедничка цел - да станат вирусни. На крајот на краиштата, зошто некој би сакал да прави содржина што ќе добие само просечна сума

0 Коментари
Добијте пристап до бесплатна видео обука

Курс за бесплатна обука:

Маркетинг и оптимизација за YouTube за да добиете 1 милион прегледи

Споделете ја оваа објава на блогот за да добиете бесплатен пристап до 9-часовна видео обука од експерт на YouTube.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Сервис
Цена $
$ 30

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 60
$ 180
$ 300
$ 450
$ 700

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред