Паметни начини за користење на YouTube како маркетинг платформа

Паметни начини за користење на YouTube како маркетинг платформа

Со искористување на моќта на ангажирање и конверзија на видео содржините, можете да отклучите огромен маркетинг потенцијал за бренд на YouTube. Како втор по големина пребарувач, платформата за споделување видео во сопственост на Google може да ви помогне да креирате брендови кои напредуваат во наредните времиња. Со добро дефинирана маркетинг стратегија на YouTube, можете да го прикажете вашиот бренд пред повеќе од 2 милијарди луѓе и да бидете многу чекори понапред од вашите конкуренти.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Сепак, YouTube маркетингот секако не е парче торта, особено ако само зачекорувате во новите води на видео маркетингот. Создавањето, водење и заработка на канал на YouTube може да биде исклучително профитабилно, но треба да знаете некои паметни начини да ги искористите максималните придобивки од маркетингот на YouTube. Ако се чувствувате без знаење, ајде да ве водиме низ некои од овие начини овде:

1. Оптимизирајте ја вашата видео содржина

Еден сигурен начин да го извлечете најдоброто од маркетингот на YouTube е да се грижите за техничкиот дел. Оптимизирајте ги вашите видеа за поголема видливост на платформата со создавање на наслови на видеа што привлекуваат внимание - оние што ги наведуваат луѓето да кликнат на вашата содржина. Од суштинско значење за оптимизирање на насловите на видеото е употребата на вистинските клучни зборови - термините за пребарување што ги бараат корисниците - во насловот и описот на видеото. Исто така, важно е да креирате кратки наслови со максимум 60 знаци. Насловите и описот на вашите видеа треба да бидат јасни и јасни и треба да им дадат причина на гледачите да ја гледаат вашата содржина.

2. Приспособете ги сликичките

Покрај насловите на видеото и описот на видеата, сликичката на вашата видео содржина има огромно влијание врз нејзината стапка на кликнување (CTR). Експертите за маркетинг на YouTube постојано нагласуваат дека видеата треба да имаат ефективни сликички за да ги постават и разјаснат очекувањата на гледачите. Вашите сликички треба да го предизвикаат интересот на вашите гледачи, исполнувајќи ги со чудење што ќе се случи следно во вашето видео. Можете да користите Photoshop или алатки за уредување видео за да ги приспособите вашите сликички. Кога вашите видео сликички предизвикуваат емоции и раскажуваат приказна, вашата видео содржина веројатно ќе добие импресивни прегледи.

3. Држете се до идеалната должина

Следниот совет за користење на YouTube како маркетинг платформа е да ја оптимизирате должината на вашата видео содржина. Во потрага по поголем ангажман, експертите за маркетинг на YouTube се фокусираат на вкупното време на гледање на нивните видеа. Идеално, времетраењето на вашата видео содржина не треба да надминува 5 минути. Ова, сепак, зависи од природата и видот на содржината што ја објавувате. Иако не постои правило за строго и брзо, можете да експериментирате со должината на видеото за да достигнете точка каде што вашиот канал ќе постигне максимален ангажман. Без разлика на се, треба да се фокусирате на создавање висококвалитетни видеа и да ги направите информативни, кратки и интересни.

4. Одете на социјалните мрежи

Промоцијата на повеќе платформи може силно да помогне во вашата маркетинг стратегија на YouTube. За да го максимизирате досегот на вашиот канал на YouTube, ќе мора да бидете присутни на платформите каде што тие се најактивни. Целта е да ја ставите вашата видео содржина пред нив. Можете да го направите ова со вртење во различни мрежи на социјални медиуми - било да е тоа Facebook, Twitter, Instagram или LinkedIn. Вештите маркетери ја знаат вредноста на заедниците и групите на социјалните медиуми во денешниот маркетинг свет. Ова се местата каде што вашиот канал на YouTube може да добие многу привлечност. Ако ги споделувате вашите видеа на овие канали, сигурно ќе го проширите досегот и ќе го подигнете вашиот канал за скалила повисоко.

Горенаведените точки се само неколку од многуте начини на кои можете да одите за маркетинг на YouTube и да го ослободите огромниот потенцијал за генерирање приходи на платформата. Клучно е да размислувате креативно додека ги спроведувате овие совети. Доколку сакате да купете лајкови на YouTube, претплатници и коментари, можете да изберете YTpals, платформа која може да го зголеми вашиот канал на YouTube.

Паметни начини за користење на YouTube како маркетинг платформа од писателите на YTpals,

Исто така на YTpals

5 мерила за YouTube Analytics кои се всушност важни

5 мерила за YouTube Analytics кои се всушност важни

Кога станува збор за маркетингот на YouTube, постојат бројни анализи за анализа што може да се следат. Овие мерила ни даваат длабок увид во тоа колку добро маркетингуваме на YouTube и што не оди добро

0 Коментари
Зошто пазарџиите треба да размислат да направат видеа што не се во бокс на YouTube

Зошто пазарџиите треба да размислат да направат видеа што не се во бокс на YouTube?

Кога беше лансиран во 2005 година, YouTube беше само видео платформа. Но, денес, по 15 години, платформата е врвна платформа за видео маркетинг. Има над 2 милиони корисници и е дом на

0 Коментари
Како да го натерате YouTube да ги препорача вашите видеа?

Како да го натерате YouTube да ги препорача вашите видеа?

Делот „Предложени видеа“ на YouTube Ако сте жесток креатор на YouTube, тогаш можеби ќе посакате место во делот „Препораки за вас“ на YouTube. Интересно е да се забележи дека рубриката „Предложени видеа“…

0 Коментари
Добијте пристап до бесплатна видео обука

Курс за бесплатна обука:

Маркетинг и оптимизација за YouTube за да добиете 1 милион прегледи

Споделете ја оваа објава на блогот за да добиете бесплатен пристап до 9-часовна видео обука од експерт на YouTube.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Сервис
Цена $
$ 30

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред