Одлични идеи за видео на вашите претплатници на YouTube ќе им се допаднат што се помалку од 2 минути

Одлични идеи за видео на вашите претплатници на YouTube ќе им се допаднат што се помалку од 2 минути

Ако сакате да го привлечете вниманието на вашата публика, кратките видеа на YouTube се најдобрата опција. Откриено е дека луѓето споделуваат видео содржини со кратки форми двојно повеќе од која било друга форма на содржина. Кога ќе ги земеме предвид типовите на видео содржини на YouTube, тие можат да се поделат во три главни категории –

 • Аспиративно
 • Образовни
 • Забавно

Додека видеата со долги форми се подобри за обезбедување на детални информации или упатства, видеата со кратки форми се подобри за забава. Можете дури и да обезбедите содржина на капсули во видеа со кратки форми, кои имаат за цел да спакуваат многу информации во рок од неколку минути. Вредноста на кратките видеа на YouTube лежи во фактот што тие им овозможуваат на луѓето лесен и брз начин за пристап до информации. Со краткиот формат, креаторите на видео содржини добиваат можност да осмислат покреативни начини за комуникација со информации што ги инспирираат и возбудуваат луѓето.

Совети за создавање интересни кратки видеа на YouTube

Еве неколку едноставни совети кои ќе ви помогнат да креирате кратки видео содржини на YouTube, кои ќе помогнат во развојот на вашиот канал. Исто така, ќе добиете повеќе претплатници на YouTube.

1. Формат на кука, приказна и CTA

Добра идеја е да го следите форматот на кука, приказна и CTA/понуда. Ова може да се направи имајќи ги предвид следниве работи -

 • Започнете го вашето видео со кука. Ако треба да го привлечете вниманието на вашата публика со видео од 2 минути, треба да ги земете предвид првите неколку секунди. Треба да се обидете да започнете со кука, така што вашите гледачи се ангажирани од самиот почеток Куката идеално треба да биде поставена во првите 3-5 секунди од видеото. Можете исто така да користите наслови и визуелно интересни третмани за да го привлечете вниманието на публиката.
 • Јасно искомуницирајте ја приказната. Кога вашето видео трае помалку од 2 минути, важно е да останете фокусирани на централната тема на вашата содржина. Потребно е да го дизајнирате вашето видео на таков начин што до крајот на него ќе има јасна можност за публиката.
 • Завршете со привлечен повик за акција. На крајот од видеото, наведете јасно што сакате да направат. Без разлика дали се работи за повратни информации или барање од публиката за претплати, лајкови или споделувања.

2. Вклучете човечки елемент

Може да се заинтересирате за кратките видеа на YouTube со тоа што ќе го покажете вашето лице наместо да вклучите снимки. Ова ја прави вашата содржина поуникатна и ќе ви овозможи да се поврзете со вашата публика на повеќе лично ниво.

3. Бура на идеи за темите

Поврзете се со вашата публика на социјалните медиуми за да смислите интересни теми за вашата кратка содржина. Можете исто така да добиете одлични идеи со пренамена на старата видео содржина или зборувајќи за неа од нова перспектива. Бидејќи ќе давате информации во форма на содржина на капсула, тие треба да бидат темелно истражени и концизни.

4. Користете YouTube Shorts

Можете да ги користите YouTube Shorts за создавање микросодржини за вашиот канал. Оваа функција им овозможува на креаторите на содржини да прават кратки видеа од 15 до 60 секунди. Ова е едно од најновите дополнувања на YouTube за поттикнување на корисничкиот ангажман. Тоа би можело да се покаже како исклучително корисно за добивање на претплатници на YouTube исто така.

5. Искористете го максимумот од она што го имате

Во кратки видеа на YouTube, ќе треба да спакувате многу информации за кратко време. Ова е причината зошто треба да ги користите сите ваши ресурси, вклучувајќи графички и текстуални преклопувања за да ја пренесете вашата идеја. Можете исто така да вградите слики во вашето видео.

Заклучок

Имајќи ги на ум овие совети, ќе можете да креирате одлични видеа за помалку од 2 минути кои не само што ќе го поттикнат ангажманот на корисниците, туку и ќе ви добијат нови претплатници. Можете исто така да добиете бесплатни претплатници на YouTube од ytpals.com. Обезбедуваме низа услуги на YouTube кои ќе му помогнат на вашиот канал да постигне нови височини. За да дознаете повеќе, можете да не контактирате денес!

Одлични идеи за видео на вашите претплатници на YouTube ќе им се допаднат што се помалку од 2 минути од писателите на YTpals,

Исто така на YTpals

Врвни идеи за издвојување на YouTube

Врвни идеи за издвојување на YouTube

Бројот на создавачи на содржини расте експоненцијално на YouTube, и речиси секоја ниша станува заситена. Во такво сценарио, станува с and потешко за новите креатори на содржини да остават белег,…

0 Коментари
Видови монетизација на YouTube

Видови монетизација на YouTube

Јутјуб прерасна во се повеќе доверлива платформа за брендови за инвестирање во рамките на нивните маркетинг напори. Различни возрасни групи можат да пристапат до видеа од вашиот канал на YouTube и има неколку начини

0 Коментари
Одлични идеи за видео на вашите претплатници на YouTube ќе им се допаднат што се помалку од 2 минути

Одлични идеи за видео на вашите претплатници на YouTube ќе им се допаднат што се помалку од 2 минути

Ако сакате да го привлечете вниманието на вашата публика, кратките видеа на YouTube се најдобрата опција. Откриено е дека луѓето споделуваат видео содржини со кратки форми двојно повеќе од која било друга форма на…

0 Коментари
Добијте пристап до бесплатна видео обука

Курс за бесплатна обука:

Маркетинг и оптимизација за YouTube за да добиете 1 милион прегледи

Споделете ја оваа објава на блогот за да добиете бесплатен пристап до 9-часовна видео обука од експерт на YouTube.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Сервис
Цена $
$ 30

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред