Овие совети ќе ви помогнат да го зајакнете вашиот канал и содржина на YouTube

Овие совети ќе ви помогнат да го зајакнете вашиот канал и содржина на YouTube

Со тоа што Јутјуб стана втор по големина пребарувач - само едно срамежливо место на нејзината матична компанија Гугл - маркетерите на брендови најдоа нов начин за истражување на споделување видео и видео маркетинг. Брендовите од скоро секоја ниша под сонцето размислуваат за стратегија за видео маркетинг за да останат конкурентни на пазарот. За тоа, Јутјуб стана нивна платформа за пристап до популацијата што ја сака видеото и зафати неколку јаболчници.

Но, маркетингот на YouTube не е само создавање на куп видеа, нивно поставување на канал и чекање на најавување на претплатници. Има уште многу што да се направи бидејќи конкуренцијата во просторот е интензивна. Како маркет маркет, треба да го зајакнете вашиот канал на YouTube и видеата што ги поставувате. Еве неколку совети за да го направите тоа:

Фокусирајте се на брендирањето на вашиот канал на YouTube

Таму има многу канали на YouTube кои поставуваат видео содржина што е доста вредна, но не успеваат да го соберат вистинскиот број на претплатниците. На крајот, тие стануваат непривлечни за општата заедница и се губат меѓу нивните популарни колеги. Ова е првенствено затоа што на нивниот канал им недостасува толку потребната визуелна привлечност за да ги примами гледачите.

За да привлечете луѓе кон вашиот канал и да ги претворите во претплатници, треба да создадете професионален изглед за вашиот профил. Бидете сигурни дека создавате уникатни елементи за брендирање кои ја зголемуваат меморијалноста на вашата марка. Брендирањето на вашиот канал ќе ви помогне да ја препознаете вашата видео содржина и да ја истакне вашата компанија.

Искористете ја вашата постоечка содржина

Видео содржината што доаѓа како налетот на свеж воздух е нешто што го сакаат и ценат гледачите. Се што е иновативно - тема или тема што е невидена или невидена - може да го привлече вниманието на гледачите. Ако можете да создадете нов сет на видеа, тогаш супер! Но, ако не можете поради ограничувања во времето и буџетот, тогаш можете да ја преработите постоечката содржина без многу да се вознемирувате.

Вашата постоечка содржина - било да се работи за написи, блогови и други форми на пишана содржина - можеби е привлечна, вредна и корисна, но сепак ќе има простор за нови додатоци. Вашата напишана содржина можете да ја претворите во неверојатни видеа - нешто што ќе ги задоволи потребите за забава и информации на луѓето. Тоа е можеби најдобриот начин да ги ангажирате и задржите постоечките претплатници и да привлечете и конвертирате нови посетители на каналот.

Создадете добри сликички

Успехот на секоја видео маркетинг кампања на YouTube зависи многу од техничките карактеристики на поставување видеа на платформата. Сликичките се еден од најважните елементи што ја одредуваат кликањето и прегледноста на вашата видео содржина. Тие ја одредуваат одлуката на гледачот дали да гледа или не гледа парче содржина. Сè зависи од тоа како ќе го прикажете вашето видео пред нив.

Секогаш кога рекламирате видео содржина на YouTube, таа се појавува покрај страничната лента во форма на сликички. Како такви, вашите сликички треба да бидат единствени за да ја издвоите вашата содржина од онаа на вашите конкуренти. Создавањето добри сликички, исто така, влијае на рангирањето на вашето видео на пребарувачите со зголемување на нејзината стапка на кликнување. Колку повеќе кликови добива вашето видео поради сликичката, толку повисоко ќе се рангира на SERP.

Завршни линии

Горенаведените се три клучни совети што треба да ги следите за да ја зајакнете својата позиција на YouTube. Ако сакате да ги направите вашиот канал и содржина популарна на платформата, ќе мора да ги насочите напорите кон подобрување на вашата сегашна понуда. Тоа сигурно не е парче торта, но трпеливоста и посветеноста од ваша страна може да го направат тоа. Продолжете да ја прегледувате вашата стратегија за ангажман на YouTube и да комуницирате повеќе со вашите претплатници. Со тоа ќе му дадете конкурентска предност на вашиот бренд на пазарот.

Овие совети ќе ви помогнат да го зајакнете вашиот канал и содржина на YouTube од писателите на YTpals,

Исто така на YTpals

3 видови на содржина на видео на YouTube што ќе ги добие резултатите - што да знаете

Без оглед на тоа колку може да биде нов или добро воспоставен вашиот канал, не може да се негира фактот дека постојат одредени видови видеа на YouTube што можат да и дадат на вашата содржина потребен поттик во eyes

0 Коментари
Паметни начини за користење на YouTube како маркетинг платформа

Паметни начини за користење на YouTube како маркетинг платформа

Со искористување на моќта на ангажирање и конверзија на видео содржините, можете да отклучите огромен маркетинг потенцијал за бренд на YouTube. Како втор по големина пребарувач, платформата за споделување видео во сопственост на Google може да ви помогне да креирате брендови кои напредуваат…

0 Коментари
Зошто да креирате видеа за преглед на клиенти на YouTube?

Зошто да креирате видеа за преглед на клиенти на YouTube?

Верувале или не, прегледите на клиентите се исклучително вредни за промоција на брендот. Повеќето трговци со брендови имаат тенденција да го потценуваат ова, но прегледите на клиентите имаат неверојатна моќ да изградат доверба - нешто што може да го однесе брендот до

0 Коментари
Добијте пристап до бесплатна видео обука

Курс за бесплатна обука:

Маркетинг и оптимизација за YouTube за да добиете 1 милион прегледи

Споделете ја оваа објава на блогот за да добиете бесплатен пристап до 9-часовна видео обука од експерт на YouTube.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Сервис
Цена $
$ 30

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред