Купи часовници на YouTube

Загарантирана испорака 100%

Кои се придобивките од купувањето часови на часовник на YouTube?

 • ✅ Мора да испратите видео од 15+ минути
 • ✅ Ви помага да достигнете часови 4,000 за да го направите профитот на вашиот канал
 • ✅ Часови на гледање помагаат да се зголемат рангирањата на пребарувањето на YouTube и Google
 • ✅ Услугата СТАРТИ во 24-72 часа и продолжува секој ден, сè додека не се заврши
 • ✅ Брза и гарантирана достава
Кои се придобивките од купувањето часови на часовник на YouTube?

Брзи начини за зголемување на часовите на гледање на YouTube

Брзи начини за зголемување на часовите на гледање на YouTube

Според извештајот на Statista, секоја минута на YouTube се поставуваат повеќе од 500 часа видеа. Со толку многу содржина, процесот на препорака на релевантни резултати од пребарувањето станува потежок. До пред неколку години, YouTube се потпираше на бројот на прегледи на видеата за да ги приспособи резултатите од пребарувањето и препорачаните видеа. Критериумите за судење на YouTube се променети и, во моментов, YouTube зема предвид многу метрики за да ги нарача резултатите од пребарувањето.

Метриката „Време на гледање“ се смета за фактор број еден за одредување на рангирањето на YouTube. YouTube го разгледува времето кое луѓето го поминуваат гледајќи ги видеата и дали тие имаат интеракција со вашите видеа или не. Не се работи само за прегледи, туку и за тоа колку долго луѓето остануваат приврзани на вашите видеа. Иако зголемувањето на вашите прегледи е лесно, може да се покаже како тешко органски да го зголемите времето на гледање. Ова е местото каде што YTpals може да ви помогне. Ти можеш купете часови за гледање на YouTube од YTpals за да го зголемите рангирањето на вашите видеа за пребарување на YouTube и Google.

Сеопфатен водич за време на гледање

Времето на гледање е метрика што одредува колку долго вашата содржина ги држи гледачите ангажирани. За да го зголемите времето на гледање, треба да ги направите вашите видеа пооткриливи за гледачите. Пред да дојдеме до начините за зголемување на времето на гледање, дозволете ни да погледнеме накратко во историјата на алгоритмот за рангирање на YouTube.

До 2012 година, како примарна мерка за успехот на видеото се сметаше бројот на прегледи. Рангирањето на видеата беше одлучено според бројот на акумулирани прегледи. Ова доведе до зголемена употреба на користење мамки за кликање, со наслови на видеа и сликички кои најмногу се занимаваа со добивање кликови. Иако овие видеа со мамки за кликнување би добиле голем број прегледи, стапката на задржување на публиката би била многу мала. Високата стапка на отскокнување покажа дека корисниците не биле задоволни од предлогот. Како резултат на тоа, се сфати дека бројот на прегледи не е најдобар показател за квалитетот или релевантноста на видеото.

YouTube сфати дека подобра мерка за видео е времето што корисникот го поминува на видеото. Кога гледачот гледа видео до крај, тоа укажува на повисоко ниво на задоволство. Бидејќи најголемиот дел од приходите на YouTube се направени од реклами, би било логично да сака гледачите да гледаат видеа што е можно подолго. Огласувачите го препознаваат YouTube по неговиот квалитетен инвентар и фактот дека тој е секојдневна дестинација за гледање видео за публиката.

Во октомври 2012 година беше лансиран новиот алгоритам на YouTube. Овој нов алгоритам, базиран на „Време за гледање“ ги зема предвид видеата што ги задржаа гледачите ангажирани. YouTube започна со прилагодување на рангирањето на видеата и ги наградува оние кои се покажаа како привлечни и ги задржаа гледачите на YouTube најдолго. Со новиот алгоритам, бројот на прегледи повеќе не се сметаше за одредувач за рангирање на содржината.

Што е време на гледање?

Времето на гледање е меѓу многуте метрики што YouTube ги користи за целите на SEO. YouTube го опишува времето на гледање како збирно време што вашите гледачи го поминуваат гледајќи го видеото. YouTube Creator Playbook исто така наведува дека видеата што го зголемуваат времето на гледање на страницата се оптимизирани за да се појавуваат повисоко на резултатите од пребарувањето и предложените видеа. Не постои единствена стратегија што може да се користи за да се зголеми вредноста на вашиот канал и видеа во очите на гледачите. Потребен е повеќестран пристап. Можете дури и да купите часови за гледање на YouTube од YTpals. Пред да дојдеме до тоа, има некои работи за времето на гледање на YouTube со кои треба да се запознаете.

Прво, стапката на задржување на публиката и проценетите минути гледани се два тесно поврзани фактори. Времето што гледачите го поминуваат на вашата содржина се мери во минути или секунди. Стапката на задржување на публиката се однесува на просечното време што гледачот го поминува на вашата содржина. Високата стапка на задржување е показател за способноста на видеото да го задржи вниманието на корисникот. YouTube го набљудува начинот на кој вашето видео придонесува за времето на гледање на корисникот на страницата.

Второ, YouTube го фаворизира времето на гледање по сесија на корисник. Времето на гледање не се однесува само на количината на вашето видео што се гледа, туку и на придонесот на вашето видео во времето на гледање на одреден корисник на YouTube. Времето на сесијата специфично за гледачот е исклучително важно за YouTube, бидејќи нивната главна цел е да ги задржат гледачите задоволни и ангажирани на страницата подолг период.
Нема да ја добиете наградата од времето на гледање ако го проширите видеото од 30 секунди на 20 минути. Клучот е да се направат привлечни видеа што ќе ги натераат гледачите да останат наоколу подолго време. YouTube разгледува содржини што го зголемуваат времето на гледање на корисниците на страницата.

Пример за разбирање на времето на гледање на YouTube

Корисникот бара нешто конкретно на YouTube и прво го гледа вашето видео. Потоа, корисникот гледа серија поврзани видеа. Во овој случај, времето на гледање ќе го вклучи времето на гледање на сесијата поминато на таа серија видеа. На времето на гледање ќе влијае негативно ако гледачите го напуштат видеото и продолжат да вршат друго пребарување. Времето на гледање ќе влијае позитивно ако се создаде нова сесија за гледање на YouTube од вашата видео содржина. На пример, влијанието на воспоставениот YouTuber ќе ги поттикне сесиите за гледање додека корисниците продолжуваат да гледаат други поврзани видеа на YouTube.

Важноста на времето на гледање на YouTube

Сега кога знаеме за времето на гледање, дозволете ни да ја погледнеме важноста на времето на гледање за создавачот на содржина -

 1. Висококвалитетна содржина: Кога гледачите остануваат назад на вашите видеа до крај, тоа е показател за фактот дека вашата содржина на YouTube е со висок квалитет. YouTube на крајот ќе ги фаворизира вашите видеа и ќе го зголеми нивниот ранг така што ќе ги промовира како предложени видеа.
 2. монетизација: За да заработите пари на YouTube преку партнерство преку AdSense, важно е вашите метрики за времето на гледање да бидат импресивни. Според новата политика на YouTube, вашата содржина ќе треба да има најмалку 4,000 кумулативни часови на гледање годишно на YouTube ако сакате да извлечете придобивки од монетизацијата.
 3. Задоволство на корисниците: Ако времето на гледање на вашиот канал на YouTube се зголемува, тоа значи дека вашите гледачи се задоволни со вашата содржина. Тоа е индикативно на фактот дека сте во можност да привлечете ангажирана публика.

Како да ги дознаете гледаните часови на вашиот канал

Пред да откриете начини како да го зголемите времето на гледање, важно е да ја погледнете статистиката на вашиот канал. За ова, треба да го отворите Creator Studio на YouTube и да го отворите табот за аналитика од левото мени. На страницата за аналитика, изберете ја опцијата за преглед на последните 365 дена на дното на табелата. Ќе можете да ги видите вкупните минути што луѓето ги поминале гледајќи ја вашата содржина. Ако вашите бројки покажуваат 240,000 или 4,000 часа, тогаш успешно сте го преминале прагот за монетизација и сте на вистинскиот пат.

Користење на аналитика за да се разбере задржувањето на публиката

Се очекува вашата публика постојано да опаѓа со текот на времето, но има одредени точки во видеото каде што задржувањето на вашата публика би можело да заземе остар пресврт надолу. Важно е да се анализира метриката за задржување публика за да се разберат причините за падот на задржувањето на публиката во вашиот канал. Можете да дознаете повеќе за задржувањето на публиката во картичката за аналитика под делот за преглед. Ќе можете да ги најдете врвовите и долините во стапката на задржување на публиката, што може да се поврзе со одредени точки во видеото. Постојат одредени начини на кои можете да го привлечете вниманието на вашата публика во првите 15 минути од вашето видео.

Дозволете ни да погледнеме некои од нив.

 1. Брзо пристигнете во точката: Ако вашето видео објаснува некоја сложена тема или дава упатство за нешто, публиката сака веднаш да дојде до содржината. Може да завршите со исклучување на гледачите ако не дојдете брзо до главната содржина.
 2. Отстранете ја воведната музика: Ако воведот во вашето видео е особено долг, тогаш гледачите може да завршат да го напуштат вашиот канал. Дополнително на ова, некои создавачи на содржини поминуваат доста време барајќи од гледачите да „притиснат на иконата за ѕвонче“. Препорачливо е воведот да биде краток и да се даде мал преглед на работите за кои ќе зборува вашето видео.
 3. Не користете мамки за Click: Важно е да користите точни наслови и сликички на видеата што не ги доведуваат во заблуда гледачите. Ако правите клик-бајт содржина, гледачите ќе бидат изнервирани и можеби нема да се вратат повторно на вашиот канал. Другиот начин на кој можете да ја поттикнете љубопитноста на вашите гледачи е да покажете тизер од кулминацијата на видео наративот.

Како да го зголемите времето на гледање на вашиот канал на YouTube

Ако гледачите трошат значително време на вашите видеа, тогаш алгоритмот на YouTube ќе ги нагласи вашиот канал и видеа во препораките за пребарување. YouTube, исто така, во минатото објасни дека ќе се фокусира на видеата кои го зголемуваат времето на сесијата на гледачите на YouTube. Го зема предвид не само следното видео што го гледа лицето по гледањето на вашето видео, туку и времето на гледање последователни видеа. Не постои единствена стратегија што може да се примени за да се зголеми времето на гледање на вашиот канал. Еден од начините е да купите часови за гледање на YouTube. Може да ги користите и следните совети заедно со купувањето часови за гледање, за да го зголемите времето на гледање на вашиот канал, а исто така и времето на гледање на сесијата на гледачите.

1. Направете го воведот на вашето видео моќно и привлечно

Важно е да се закачи публиката од самиот почеток. Често се вели дека првите 15 секунди од видеото се клучни за привлекување на вниманието на публиката. Playbook на YouTube содржи неколку препораки за правење вовед за моќ, кој се состои од -

 • Привлечна прва рамка: Првата рамка од видеото треба да биде привлечна, или преку употреба на личност и пораки или преку визуелни слики.
 • Вклучете се со гледачите: Треба да се обидете директно да разговарате со гледачите и да им се обраќате поединечно наместо како публика.
 • Разбудете ја нивната љубопитност: Можете да ги направите гледачите љубопитни со тоа што ќе направите нешто или ќе им поставите прашање.
 • Преглед на клип: Можете да прикажете мал преглед на видеото што е под 15 секунди. На овој начин публиката знае што да очекува.

Поверојатно е дека вашата публика ќе остане наоколу и ќе ја гледа вашата содржина кога првично ги користите деловите од видеото богати со содржина.

2. Не користете clickbait

Добро познат факт е дека мамките за кликнување не функционираат ако сакате да го зголемите времето на гледање на вашите видеа. Доста често, тие ќе имаат спротивен ефект бидејќи гледачите би барале друга содржина ако не го исполните ветувањето. Кога давате сликичка и наслов за видео, идеално треба да се обидете да и обезбедите на публиката дел од она што би го очекувала од видеото. Започнувањето видео со фенси лого или вовед може да изгледа кул, но клучот е брзо да се дојде до поентата.

3. Користете ја функцијата поглавја во видеата

YouTube има одлична функција која ви овозможува да правите поглавја. Поглавјата не само што се одлични за разложување на долго видео на делови, туку им овозможува и на гледачите да видат што ќе следи следно во видеото. Кога сакате да ја вклучите функцијата поглавја во вашето видео, важно е да ги одлучите сегментите на видеото. Секој сегмент или поглавје идеално треба да има добар вовед и интересен наратив. Создавањето груб преглед на поглавјето претходно би било исклучително корисно во овој случај. Дополнителен чекор што можете да го преземете е додавање на поглавјата врз основа на временските ознаки. На овој начин, гледачите можат да се префрлат на различни временски печати за да гледаат одреден дел од долго видео.

4. Вклучете прекин на шемата

Вашите видеа треба да бидат привлечни за гледачите ако сакате да го зголемите времето на гледање. Користењето шеми за прекинување може да биде многу корисна стратегија за правење видеа што ги задржуваат гледачите ангажирани. На луѓето често им е досадно кога во видеото се повторуваат слични видови визуелни прилози и наративи. Техниките за прекин на шаблонот, како што се менување на аголот на камерата, графика на екранот и B-roll може да го привлечат вниманието на гледачите. Прекинот на шаблонот во суштина е техника која менува одредено однесување, мисла или ситуација. Оваа техника е поддржана од психологија на однесувањето и невро-лингвистичко програмирање. Кога вградувате елементи на прекин на шаблонот, тоа создава визуелни и наративи кои постојано се менуваат и ги задржуваат гледачите приврзани.

5. Конкурентна анализа и истражување на клучни зборови

Вредноста на клучните зборови во видео содржината не може да се игнорира, па затоа е важно да се истражуваат клучни зборови специфични за YouTube додека ги објавувате вашите видеа. Можете да ги истражувате клучните зборови користејќи алатка за клучни зборови. Сè што треба да направите е да напишете тема поврзана со содржината и да го одредите интересот за пребарување на публиката во зависност од обемот на клучниот збор. Може да спроведете истражување за клучни зборови со користење на предлозите за автоматско комплетирање на YouTube.

Одвреме-навреме треба да се спроведува и конкурентна анализа за да се открие видот на содржината што ја создаваат каналите на конкурентите. Конкурентната анализа е исклучително корисна за да дознаете за видео тагови, клучни зборови, а исто така и коментари. Информациите извлечени од конкурентската анализа може да се користат за да се развие разбирање за целната публика. Исто така, помага да се најдат празнините во содржината што можете да ги пополните со вашата видео содржина.

6. Користете раскажување приказни во вашите видеа

Одличен начин да ги задржите гледачите ангажирани во вашите видеа е преку создавање видеа од приказна. Користењето на раскажување приказни може да биде одлична идеја за гледачите кои сакаат да се забавуваат додека учат. Можете да размислувате за нови и уникатни начини да ја пренесете вашата содржина во форма на приказна. Ова ќе ги задржи гледачите заинтересирани и тие ќе продолжат да ги гледаат вашите видеа, зголемувајќи го времето на гледање во процесот. Кога креирате видео, не заборавајте да правите содржини што ве забавуваат и едуцираат во исто време. Важно е приказната да се размислува и во форма на наратив и во форма на презентација пред камера, без разлика колку долго е видеото.

7. Соработувајте со други креатори на содржини

Одличен начин да се зголеми времето на гледање на YouTube е со партнерство со истомисленици кои ја разбираат целта на вашиот бренд. Кога соработувате со други создавачи на содржина, можете да привлечете нови гледачи и да ја проширите базата на публика. Ова, пак, придонесува за вашето време за гледање, а помага и за зголемување на кумулативното време на гледање на гледачите додека тие кликнуваат на слична содржина на каналот на вашиот соработник. Овие соработки треба да се третираат како партнерства, а не како инфлуенсер маркетинг. Додека инфлуенсер маркетингот е сè за добивање нова публика за услугата, соработките се поавтентични и се засноваат на заеднички вредности.

8. Подолги видеа

На времето на гледање на видеото влијае и должината. Додека подолго видео би можело да добие значително време на гледање со само неколку гледачи, на пократко видео би му требал поголем број на гледачи за да го добие истото време на гледање. Подолгите видеа се подобри за зголемување на времето на гледање, сепак, клучот е дека тие треба да бидат привлечни за гледачите. Овие подолги видеа треба да се креираат имајќи ја предвид целната публика. Би било корисно да се прошири некоја од вашите постоечки видео содржини во кратки форми. Можете да смислите уникатни начини за проширување на содржината. Откако ќе се постигне успехот на подолгите варијации, можете да ја избришете истата содржина што постои во форма на кратки видеа.

9. Направете видео серијал

Друг одличен начин да го зголемите времето на гледање е со создавање видео серија. Времето на гледање акумулирано од серија видеа веројатно ќе биде поголемо. Ова е затоа што гледачите ќе продолжат да ги гледаат поврзаните видеа. Оваа серија може да се фокусира на одредена тема или предизвик. Може да биде дури и во форма на приказна. Ако вашата видео серија е привлечна, гледачите постојано ќе се враќаат за вашата содржина, што би ги зголемило часовите на гледање со текот на времето. При изборот на темата на серијата видеа, препорачливо е да ги изберете видеата што имаат најмногу прегледи. Овие видеа можете да ги користите како основа за создавање нова содржина.

10. Користете YouTube Analytics за да ги разберете микро и макро прегледите

Можете да извлечете одлични сознанија за вашиот канал од делот за аналитика на YouTube. Може да добиете и нови информации за макро и микро прегледите на вашиот канал. Анализата на YouTube ви овозможува да ја набљудувате гледаноста во денови и времиња. Покрај ова, постои и опција за гледање на податоците на самите видеа. Треба да го користите делот за аналитика за да ги одредите просечните времиња на отпуштање на корисниците. Ова ќе ви помогне да развиете разбирање за начините на кои можете да го зголемите ангажманот на публиката во вашите идни видеа. Единствениот начин на кој можете да ја направите содржината попривлечна за гледачите е да ги разберете нивните потреби, што го обезбедува аналитиката на YouTube. Можете да ги користите информациите за да ја прилагодите вашата содржина според потребите на публиката.

11. Одредување на вистинското време за објавување

Вашите видеа треба да бидат откриени ако сакате да го зголемите времето на гледање на вашиот канал. За ова, видеата треба да се прикажат на препораките за пребарување во вистинско време. Според онлајн истражувањата, идеалното време за објавување содржини на YouTube е околу средината на попладневните часови. Тоа е затоа што врвните часови на гледање се сметаат за 8 часот. За да се осигурате дека вашето видео се појавува за време на врвните часови на гледање, треба да оставите доволно време за да се индексираат. Овој предлог добро функционира во текот на работните денови, меѓутоа, доколку сакате да прикачувате видеа за време на викендите, треба да примените друга стратегија. За време на викендите, би било подобро да ги објавувате видеата малку порано бидејќи интернет сообраќајот е генерално поголем за викендите.

12. Користете ги листите за репродукција на YouTube

За да се зголеми времето на гледање, гледачот не мора нужно да ги гледа вашите видеа. Времето на гледање може да се зголеми ако корисникот гледа плејлиста која вклучува и видеа од други луѓе. Создавањето плејлиста може да биде многу корисно за вас, бидејќи ги води потенцијалните гледачи кон полинеарно доживување при гледањето. Ова ви овозможува да влијаете на вкупното време на гледање на корисниците. За креирање листи за репродукција, се што треба да направите е да ги организирате вашите видеа во значајна секвенца, со релевантни настани, теми, емисии и серии, сите во еден клуб. Плејлистите исто така ја зголемуваат веројатноста вашите видеа да се појават во предложените резултати од видеото.

Кога ја користите функцијата Списоци за репродукција, би било добра идеја да ги оптимизирате за подобро доживување при гледањето. Можете да ја користите одликата за време на почеток и крај за да се наведат точките „влез“ и „излез“ на видеото. Можете да ги скратите воведните и надворешните точки на видеата во вашата плејлиста за да создадете побеспрекорно искуство. Исто така, не заборавајте да ја вклучите плејлистата во вградените плеери, како и страницата на каналот YouTube. Можете исто така да се поврзете со страницата на вашата плејлиста преку прибелешки.

13. Користете завршни плочи и картички

Постојат трикови што можете да ги користите за луѓето да продолжат да ги гледаат вашите видеа наместо да кликнуваат пребрзо. Еден од триковите е користење на функцијата Cards на YouTube, која им овозможува на корисниците да додадат линк на видео екранот. Овие видео врски во форма на картички се поврзуваат со некое друго видео, плејлиста или канал. Кога ја користите функцијата за картички на YouTube, би било добра идеја да ја поставите картичката на местото каде што публиката обично се спушта. Ова ќе му овозможи на гледачот да гледа поврзано видео наместо да го заврши времето на гледање. Користењето End Slates е уште една одлична опција за насочување на гледачите кон друго поврзано видео.

14. Вклучете закачки

Доста често, вашите гледачи може да се откажат по неколку секунди, особено ако се работи за долго видео. Постојат начини да се осигурате дека вашите гледачи се задржуваат подолго време. Може да размислите да вклучите тизери на почетокот на вашите видеа, што ја сумира суштината на вашето видео. Овие тизери ќе им дадат на гледачите идеја за тоа што би можеле да очекуваат од видеото.

Заклучок

Доколку се користи правилно, YouTube може да биде одлична платформа за развивање емотивна врска со потенцијалните гледачи. Кога ќе ги користите овие стратегии за зголемување на времето на гледање, не само што ќе добиете повеќе претплатници и прегледи, туку ќе влијае и на афинитетот што вашите гледачи го имаат со вашиот бренд. Можете исто така да купете часови за гледање на YouTube од YTpals и користете ги овие стратегии заедно, за значително да го зголемите времето на гледање. Со услугата „Купи YouTube Watch Hours“ на YTpals, ќе можете да достигнете 4,000 часа гледање на YouTube, што ќе ви даде можност да го монетизирате вашиот канал. Услугата ќе започне во рок од 24-72 часа од поставувањето на нарачката.

YTpals обезбедува низа премиум услуги за да го направи вашиот канал на YouTube поуспешен. За да дознаете повеќе, контактирајте не денес!

Доверба од 500,000+ клиенти

Погледнете што велат нашите клиенти за YTPals


Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Сервис
Цена $
$ 30

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување

Добијте 10% попуст денес!

Внесете ги вашите податоци за да го добиете кодот на купонот и да започнете да ја зголемувате вашата сметка на социјалните мрежи на лесен начин.
Понудата важи за сите „Премиум услуги“.
блиска врска
en English
X
Некој во Купена
пред