Што е добра шема на бои за вашиот канал на YouTube?

Маркетинг чекори на YouTube да се направат во 2021 година

Иако на почетокот може да изгледа како тривијална одлука, одлучувањето за добра шема на бои за вашиот канал на YouTube е од суштинско значење за да го обезбедите вашиот успех на платформата. Познато е дека боите длабоко влијаат на емоциите на луѓето. Овој факт е потврден од многумина студии исто така. Човечкото око е способно да разликува 10 милиони бои, а секое семејство на бои предизвикува различен тип на однесување кај една личност. Со дизајнирање на вашата естетика на YouTube на вистински начин, можете да ги поттикнете луѓето да се вклучат во вашиот канал.

Во оваа статија ќе ви дадеме водич за избор на вистинските бои за вашиот канал на YouTube, што ќе помогне да се поттикнат емоциите на гледачите во вистинската насока.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Разбирање на психологијата на бојата

Сигурно имало моменти кога сте кликнале на видео или канал на YouTube чисто поради една причина - привлечна палета на бои. Ова човечко однесување може да се објасни преку психологија во боја. Факт е дека секоја боја има ексклузивна фреквенција, бранова должина и спектар. Секоја боја има различен ефект врз мислите, расположението и однесувањето на луѓето. Еве преглед на ефектот на различни бои –

 1. црвена: Познато е дека оваа боја предизвикува силни емоции. Тоа помага да се создаде чувство на итност и да се зголеми пулсот. Може да помогне и во поттикнување на апетитот, што го прави одлична опција за видеа поврзани со храна.
 2. жолта: Оваа боја означува топлина, веселост и јасност и е познато дека ги стимулира менталните процеси. Жолтата може да помогне и во поттикнување на комуникацијата.
 3. Сина: Сината е неинвазивна боја која претставува смиреност и спокојство. Помага во создавањето чувство на доверба и сигурност во брендот бидејќи оваа боја се смета за константа во човечкиот живот.
 4. Портокал: Оваа боја покажува топлина и исто така одразува ентузијазам и возбуда. Тоа е тесно поврзано со креативноста и може да се користи за да се претстави имиџот на весел, самоуверен и пријателски бренд.
 5. Виолетова: Виолетова боја ги претставува членовите на кралското семејство, мудроста и успехот и може да се користи за да се претстави имиџот на имагинативен и креативен бренд.

Избор на шема на бои за вашиот канал на YouTube

Сега кога имате основно разбирање за психологијата на боите, ќе преминеме на процесот на избор на шема на бои на вашиот канал на YouTube. Еве чекор-по-чекор метод за да го сторите истото -

 1. Размислете за личноста што сакате да ја прикажете преку вашиот канал и за што се работи. Одлучете за некои клучни зборови кои најдобро го опишуваат.
 2. Пребарајте ги тие клучни зборови во Google images или Pinterest и погледнете ги сликите поврзани со тие клучни зборови. Зачувајте неколку слики за секој од клучните зборови.
 3. Направете табла за расположение со комбинирање на сите слики што сте ги зачувале. За таа цел можете да користите Canva или кој било друг уредник.
 4. Користете ја таблата за расположение за да изберете неколку од вашите омилени бои. Размислете кои бои најдобро ќе одговараат на темата на вашиот канал.
 5. Можете да изберете мешавина од ладни и топли бои за вашата шема на бои, што ќе помогне да се појави брендирање на вашиот канал. Стеснете најмалку 3 до 4 бои.
 6. Од избраната листа на бои, треба да одлучите за вашите акциони бои, основни бои и бои за заземјување. Основната боја треба да ја претставува доминантната личност на вашиот канал на YouTube. Боите за акција, од друга страна, треба да бидат оние што го прават вашиот канал поп. Идеално сакате да создадете остар контраст помеѓу акционите и основните бои. Последното нешто што треба да направите е да ги изберете боите за заземјување, кои треба да ги избалансираат вашите основни и акциони бои. Тие можат да бидат меки или темни, во зависност од останатите бои што сте ги избрале.

Откако ќе ја изберете вашата шема на бои, можете да си играте со нив за да видите како се вклопуваат во темата на вашиот канал. Може да експериментирате и со фонтови и позадини за да се истакне брендирањето на вашиот канал. Со вистинската шема на бои, ќе можете да снимите добар број прегледи на YouTube за кратко време.

Заклучок

Со ова, опфативме сè што треба да се знае за изборот на добра шема на бои за вашиот канал на YouTube. Горенаведените совети и стратегии ќе ви помогнат да ги намалите боите што најдобро го претставуваат вашиот канал, што секако ќе доведе до подобар ангажман на публиката. Ако барате други начини да го поттикнете растот на вашиот канал на YouTube, тогаш YTpals.com е тука за вас. Обезбедуваме низа услуги како бесплатни лајкови на YouTube и бесплатни прегледи на YouTube, што може да помогне во органскиот раст на вашиот канал. Ние, во YTPals, обезбедуваме и 100% гаранција за безбедност со сите наши услуги. Ако сте заинтересирани за некоја од нашите премиум услуги на YouTube, можете да не контактирате денес!

Што е добра шема на бои за вашиот канал на YouTube? од писателите на YTpals,

Исто така на YTpals

Кога НЕМА да ги користите YouTube Intros и Outros за брендирана содржина?

Кога НЕМА да ги користите YouTube Intros и Outros за брендирана содржина?

YouTubers секогаш бараат совети и трикови што можат да го зголемат ангажманот за видео на нивниот канал на YouTube. Многу начини им помагаат на јутуберите да го постигнат истото. Една од нив е додавање на воведи и аутсури на YouTube Што е…

0 Коментари
Како да направите публиката од маргинализираните заедници да се чувствува добредојдена на вашиот канал на YouTube?

Како да направите публиката од маргинализираните заедници да се чувствува добредојдена на вашиот канал на YouTube?

Дали знаевте дека гледаноста на YouTube во САД се очекува да достигне 210 милиони во 2022 година? Тоа е огромна бројка! Вистина е дека возрасната група од 18 до 25 години претставува најголема база на посетители на…

0 Коментари
Маркетинг чекори на YouTube да се направат во 2021 година

Маркетинг чекори на YouTube да се направат во 2021 година

Годината 2020 година беше невидена и предизвикувачка за светот, особено за деловните субјекти. Пандемијата КОВИД-19 направи хаос низ целиот свет, туркајќи ги деловните субјекти да ги повлечат ролетните во голем број.

0 Коментари
Добијте пристап до бесплатна видео обука

Курс за бесплатна обука:

Маркетинг и оптимизација за YouTube за да добиете 1 милион прегледи

Споделете ја оваа објава на блогот за да добиете бесплатен пристап до 9-часовна видео обука од експерт на YouTube.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Сервис
Цена $
$ 30

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред