Како да го натерате YouTube да ги препорача вашите видеа?

Како да го натерате YouTube да ги препорача вашите видеа?

Делот „Предложени видеа“ на YouTube

Ако сте жесток креатор на YouTube, тогаш можеби ќе посакате место во делот „Препораки за вас“ на YouTube. Интересно е да се забележи дека колоната „Предложени видеа“ на YouTube содржи три клики видеа:

 • а) Четири алгоритамски избрани видеа на креаторот.
 • б) Сродни видеа, кои се видеа слични на видеата на креаторот.
 • в) Препорачани видеа кои се видеа базирани на корисникот на YouTube.
Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Алгоритмот зад препораките на YouTube е воден од низа метрики. Тие вклучуваат време на гледање, историја на гледаност, релевантност, видео ангажман и многу повеќе. Како создавач, ќе мора да влијаете на овие метрики и да освоите место во колоната „Предложени видеа“. Еве неколку начини да го направите тоа:

1. Вклучете ги вашите гледачи

Општото правило е дека колку повеќе вашите видеа имаат интеракција, толку повеќе веројатно ќе бидат предложени од YouTube за потенцијалните гледачи. За да бидете наведени меѓу препораките на YouTube, ќе треба да креирате видеа што ги вклучуваат вашите видеа, што значи дека тие треба да бидат склони да ги лајкуваат и коментираат вашите видеа. Можеби веќе го прават тоа, но треба да бидете сигурни дека тие се ангажирани на уште подлабоко ниво. Поставете цел и започнете ги вашите видеа со јасен повик за акција. Натерајте ги вашите гледачи да одговорат на прашања и дајте им можност да побараат содржина.

2. Внимавајте на времето на гледање на вашите видеа

Некои создавачи на YouTube имаат тенденција да имаат ненадејни завршетоци, без да остават големо влијание. Но, алгоритмот зад препораките на YouTube следи различен сет на инструкции. Видеата што ги задржуваат корисниците на YouTube на платформата подолго време стигнуваат до списокот со предложени видеа побрзо од оние што брзо ги исклучуваат. Значи, треба да обрнете внимание на процесот на оптимизација на видеото. Вашата содржина треба да биде присутна и треба да ги ангажира корисниците на таков начин што тие поминуваат време не само на вашите видеа, туку и на социјалната мрежа. За подобро да разберете како функционира вашата содржина, користете ја YouTube Analytics, каде што ќе најдете многу ресурси и алатки за да ве информираат за задржувањето на прегледите и времетраењето на сесијата.

3. Проверете ги насловите на вашите видеа

Вашите видеа најверојатно ќе се најдат на списокот со препораки на YouTube ако нивните наслови се добро оптимизирани. Насловот на вашето видео треба да биде стил на клик-мамка за да привлече кликови, да биде усогласен со алгоритмот на YouTube за да се обезбеди релевантност и да се рангира високо на резултатите од пребарувањето на YouTube. Насловите на вашите видеа и сликичките на видеата треба да привлечат внимание за да добиете повеќе кликови. Најдобар начин да го привлечете вниманието на алгоритмите е да бидете што е можно поконкретни во насловот на вашето видео. Вклучете го името на вашата програма, бројот на видеото и името на каналот во насловот на вашето видео за да имате шанса да заземете место во колоната предложени видеа.

4. Скокни на банда на трендови

Огромно мнозинство од препораките на YouTube се слични на видеата што биле гледани претходно. Ова е причината зошто креаторите на YouTube имаат тенденција да смислуваат содржина што е слична на нивните теми. Алгоритмот на платформата ги поврзува сите поврзани видеа заедно и ги препорачува на гледачите кои покажале предност за такви видеа. Гледачите често консумираат различни верзии на видеа под одредена ниша. Тие ќе бидат привлечени од вашето видео ако неговиот стил е сличен на она што тие го сакаат. Значи, треба да се прикачите на најновиот видео тренд за да ја разбудите возбудата на вашите гледачи и да ги вклучите вашите видеа на препорачаната листа.

Заклучок

Горенаведените се неколку начини на кои можете да се појавите на списокот со препораки на YouTube. Процесот на стекнување популарност на YouTube е континуиран процес и мора да бидете доследни на вашите напори. Вашите шанси да добиете место во препораките на YouTube се поголеми кога вашата содржина е привлечна. Погрижете се вашите видеа да зборуваат за вашиот бренд во позитивно светло и да создаваат вредност за вашата публика. Кога го правите тоа, сигурно го привлекувате вниманието на YouTube.

Бесплатни претплатници на YouTube, лајкови на YouTube – ако овие ви го предизвикале интересот, тогаш YTpals може да ви помогне. Контактирајте со нас денес.

Како да го натерате YouTube да ги препорача вашите видеа? од писателите на YTpals,

Исто така на YTpals

Зошто пазарџиите треба да размислат да направат видеа што не се во бокс на YouTube

Зошто пазарџиите треба да размислат да направат видеа што не се во бокс на YouTube?

Кога беше лансиран во 2005 година, YouTube беше само видео платформа. Но, денес, по 15 години, платформата е врвна платформа за видео маркетинг. Има над 2 милиони корисници и е дом на

0 Коментари
Ваш водич за користење на картички на YouTube на вистински начин

Ваш водич за користење на картички на YouTube на вистински начин

Ако барате начини да добиете поголем ангажман на вашите видеа на YouTube, го имаме токму она што го барате! YouTube картичките се ефикасна алатка за рекламирање на вашиот канал на YouTube и за возење

0 Коментари
Маркетинг чекори на YouTube да се направат во 2021 година

Маркетинг чекори на YouTube да се направат во 2021 година

Годината 2020 година беше невидена и предизвикувачка за светот, особено за деловните субјекти. Пандемијата КОВИД-19 направи хаос низ целиот свет, туркајќи ги деловните субјекти да ги повлечат ролетните во голем број.

0 Коментари
Добијте пристап до бесплатна видео обука

Курс за бесплатна обука:

Маркетинг и оптимизација за YouTube за да добиете 1 милион прегледи

Споделете ја оваа објава на блогот за да добиете бесплатен пристап до 9-часовна видео обука од експерт на YouTube.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Сервис
Цена $
$ 30

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред