Зошто пазарџиите треба да размислат да направат видеа што не се во бокс на YouTube?

Зошто пазарџиите треба да размислат да направат видеа што не се во бокс на YouTube

Кога беше лансиран во 2005 година, YouTube беше само видео платформа. Но, денес, по 15 години, платформата е врвна платформа за видео маркетинг. Има над 2 милиони корисници и е дом на 95 проценти од интернет-корисниците на светот. Покрај тоа, на платформата секојдневно се гледаат 1 милијарди часови видеа. Од музички видеа до вежби до вести до реклами за брендови и сè што е помеѓу YouTube, ги има сите.

Но, меѓу сите типови на видео содржини што се одвиваат на YouTube, има еден посебен вид што им помага на маркетинг-продавниците на YouTube да укинат некои добри долари - видеа што не се прават во бокс. Ако купите нов производ, кажете мобилен телефон, можете само да го напишете името на истиот во лентата за пребарување на YouTube и таму ќе има видео за боксот што ќе ви помогне да откриете сè за тоа. Во суштина, „откачување“ на производ е процес на снимање на моментот кога е отворен и отстранет од пакувањето во кое е продадено. Овие видеа се доста популарни деновиве и има добри причини за истото.

Добри пари во продавница за пазарот

Додека за купувачот на производот, видеата со необлокирање покажуваат што има во пакетот. Но, за пазарџиите, топчестата игра е малку поинаква. Луѓето кои ги создаваат и објавуваат овие видеа имаат добра шанса да заработат од бројните реклами што се прикажуваат на почетокот на видеото или додека се игра. На секои 1,000 прегледи, маркетерите имаат шанса да заработат за два до четири долари! Но, улогата е да се направи видеото да биде привлечно за гледачите да не го напуштат.

Децата ги сакаат

Видеата што не се во боксот изгледаат како да се насочени кон возрасни, но малите деца не се помалку во изразувањето на нивниот интерес за овој стил на видео. Денешните деца се донекаде водени од технологијата и гледањето на новата технологија како се појавува и знаејќи што е во пакетот, докажува подеднакво интригирачки за нив. Ова е особено затоа што на елементот на неизвесно откриеме дека видеата што не се во бокс имаат исто толку информации. Темпото на овие видеа е бавно и нивната едноставност е навлечена. Ова е доволно за децата да се привлечат кон нив.

Овие видеа ја покажуваат реалноста

Делот во врска со видеата што не се во бокс е дека тие собираат вистински елементи - вистинска личност што ја отвора кутијата и вистински предмет во кутијата. За разлика од што било друго што се продава, видеата што не се во боксот не содржат славни последици што ги прават да се чувствуваат нереални. Претставува предмет на желба на гледачите со вистински факти. Нема ништо прекрасно, ништо лажно и ништо комплицирано. Овие видеа имаат еден вид сензуални квалитети што предизвикуваат интерес и желба кај гледачите.

Работете одлично во текот на фазата на разгледување

Ниту еден продавач не може да очекува нивната публика да се фрли директно во купување на нивниот производ. Луѓето прво треба да го земат предвид производот, да размислат за неговите квалитети, а потоа конечно да донесат одлука дали да го купат или не. Видеата за абоксирање имаат за цел луѓето додека се во фаза на размислување за циклусот на купување. Тие се повеќе човечки по природа и зборуваат директно со луѓето за да го зголемат својот интерес. Со оглед на чистото задоволство и изненадување што ги поттикнуваат овие видеа, скоро е екстатично и возбудливо за луѓето да ги гледаат и да се привлечат кон она што го нуди продажбито за нив.

Од гледна точка на бизнис, видеата за неповредување кутии се начин за постигнување на потенцијалните купувачи на најкомерцијален и чесен можен начин. Едноставно е убаво да се види како кутија и хартија за завиткување создаваат релативно и незаборавно искуство за луѓето. Но, за тоа, важно е на пазарот да се фокусираат опсежно на нивното пакување без оглед на тоа што продаваат - детски играчки, електроника, производи за убавина или додатоци за висока употреба. Тие треба да знаат дека овие видеа на YouTube се тука за да останат, и оттука, треба да ги добијат веднаш од моментот кога ќе започнат да ги користат.

Зошто пазарџиите треба да размислат да направат видеа што не се во бокс на YouTube? од писателите на YTpals,

Исто така на YTpals

Како да се справите со несоодветните коментари на YouTube?

Како да се справите со несоодветните коментари на YouTube?

Без разлика колку труд вложувате во креирањето на вашето видео, секогаш ќе има и куп луѓе, покрај вашите верни претплатници, на кои нема да им се допадне вашата работа. Не можете да очекувате позитивни коментари од…

0 Коментари
Одлични идеи за видео на вашите претплатници на YouTube ќе им се допаднат што се помалку од 2 минути

Одлични идеи за видео на вашите претплатници на YouTube ќе им се допаднат што се помалку од 2 минути

Ако сакате да го привлечете вниманието на вашата публика, кратките видеа на YouTube се најдобрата опција. Откриено е дека луѓето споделуваат видео содржини со кратки форми двојно повеќе од која било друга форма на…

0 Коментари
Топ 5 начини да ги натерате гледачите да коментираат на вашите видеа на YouTube

Топ 5 начини да ги натерате гледачите да коментираат на вашите видеа на YouTube

Креаторите на содржини на YouTube работат на нивната стратегија за оптимизација за да ги здружат своите конкуренти и да го подобрат нивното рангирање на YouTube. При рангирањето на видеата, алгоритмот на YouTube го зема предвид и ангажманот на гледачите. Има некои важни индикатори кои…

0 Коментари
Добијте пристап до бесплатна видео обука

Курс за бесплатна обука:

Маркетинг и оптимизација за YouTube за да добиете 1 милион прегледи

Споделете ја оваа објава на блогот за да добиете бесплатен пристап до 9-часовна видео обука од експерт на YouTube.

Услуга за проценка на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Сервис
Цена $
$ 30

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 60
$ 100
$ 200
$ 350
$ 600

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 13.50
$ 20
$ 25
$ 40
$ 70
$ 140
$ 270
$ 530
$ 790
$ 1050
$ 1550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 20
$ 35
$ 50
$ 80

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 180
$ 300
$ 450
$ 550

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
Сервис
Цена $
$ 30
$ 50
$ 80
$ 130
$ 250

Карактеристики

 • Загарантирана испорака
 • Гаранција за повторно полнење
 • Безбедна и приватна достава
 • Испорака СТАРТ за 24-72 часа
 • Испораката продолжува секој ден сè додека не заврши
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X
Некој во Купена
пред